történetek az egészséges életről

kitti::blogol



barbi.baba@aol.com

A fogpótlás népszerűsége Európában

15/11/2012 18:15

 

 

Üdvözöllek a blogomon, Kedves Látogató! Kittinek hívnak, Budapesten élek, és egy esztétikai fogászati klinikán dolgozom fogtechnikusként. A munkám egyben a szenvedélyem is; már egészen kicsi korom óta kiemelt fogyelmet fordítottam fogaim egészségére, később pedig, tanulmányaim során, igyekeztem megismerni a szerkezetüket, felépítésüket. 

Az európai fogászati implantátum piac magában foglalja a 15 nyugati országot, valamint Lengyelországot, Törökországot és Izraelt is a kelet-európai klinikák látják el.

 

Körülbelül 10 évvel ez előtt, a mostanában végzett beavatkozásoknak körülbelül a húszadát végezték el évente, alig mutatkozott igény a fogpótlás legkorszerűbb, legmordernebb módja iránt. Aztán ahogy kezdett elterjedni, a versenyhelyzet következtében az árak is egyre lejjebb mentek, így egyre több ember számára elérhetővé vált a fogpótlás Budapesten, melynek segítségével elvesztett fogaink teljes értékűen pótolhatóak anélkül, hogy a szomszédos fogakat károsítni kéne. A fogbeültetéssel készült fogpótlás élettartama ráadásul akár 40 év is lehet, ezzel minden idők legtartósabb fogpótlása készíthető el a módszerrel.

A rohamos növekedésnek több féle oka lehet, Izraelben például az esztétikai beavatkozások a legnépszerűbbek, a többi országból is valószínűleg a kedvező ár és a fejlett technológia vonzza a kelet-európai fogorvosi rendelőkbe a pácienseket.

 

A fogpótlás implantációval nem csak Budapesten népszerű, - a fogbeültetés már Óbudán a 3. kerületben is elérhető - az egyik leggyakoribb világszerte elvégzett fogpótlás módszer, több tízezer fogogorvos ültet a páciensek állkapcsába fogászati implantátumokat nap, mint nap. Mivel a kereslet egyre nő, ez a szám is rohamosan növekszik. Annak ellenére, hogy a világgazdaságban 2008 óta majdnem minden területen visszaesés mutatkozik, a fogászati implantátum iparág csak egy időszakos visszaesést szenvedett, azóta ismét emelkedő tendenciát mutat az ágazat.